vineri, 9 iulie 2010

Biserici, de ce si pentru ce ?

Deci, nu că aş avea ceva cu aceste "Lăcaşuri sfinte"... dar de ce pana mea se tot construiec ? Nu înţeleg !

Hai să ne axăm pe aceste două întrebări şi să le dezbatem (într-un fel) : De ce ? / Pentru ce ?

  • De ce ?
  • Să construim ceva folositor pentru oameni (ex: blocuri, parcuri pt. copii, supermarket-uri... etc.) ?
    - Când putem construi o biserica, deoarece de asta are nevoie omul in 2010 !

  • Pentru ce ?
  • Pentru profit ? (oh, vai de mine!)
    Aici am să dau nişte explicaţii pentru exemplele de mai sus.

    Blocurile = De ce să nu aibă şi omul de rând un acoperiş deasupra capului, că din câte văd eu în fiecare zi, nimănui nu îi pasă de cei învarstă care stau şi cerşesc doar pentru o bucată de pâine ! (unde e ajutorul lui Dumnezeu aici ?)

    Parcurile pentru copii = În loc să vezi o clădire mare, neterminată numită biserică, nu mai bine ai vedea un loc de joacă pentru un copil ? Aici sunt avantaje ! Decât să mergi două - trei statii cu trolebuzul într-un parc, deoarece numai acolo sunt hinţi, topogane mişto, nu mai bine doar treci strada şi eşti deja acolo, esenţialul e că îţi faci copilul, verişorul, nepotul fericit/ă şi în plus faci economie de 3.50 lei !

    SuperMarket-urile = "Banul ochiul dracului !" (cică)
    Pot zice că e foarte util un super-maket aşa de "cartier", e accesibil pentru mulţi.
    Nu mergi până în cealaltă parte a oraşului pentru o pâine, un salam sau altceva, uneori e avantajos din cauza promoţiilor, dar asta nu tot timpul. O biserică nu îţi va da strictul necesar de zi cu zi !

    Nu zic că nu e necesară o biserică ! Dar totuşi nu tot la două - trei blocuri o biserică in consctructie, care într-un final dovedeşte că nu mai are fonduri pentru a fi terminată !
    În plus de asta, o biserică ce profit ar aduce sau vre-un benificiu omului (excluzând: botezurile, nunţile) ? Nu cred că sunt cine ştie ce, bine excluzându-i pe batrânii care nu au ce face în casa şi merg doar de dragul de a vedea cum este X,Y sau Z îmbracat/ă.

    Orice întrebare, părere, critica... etc, este bine venită, am să vă răspund fiecăruia in parte.
    (P.S.: Este primul meu articol scris cu diacritice ! [:">])

    4 comentarii:

    Anonim spunea...

    Scurt si la obiect :)))) hai sa facem o campanie ... NU 5000 de biserici intr-un cartier :| ... in totalitate ai dreptate in ce zici in articolul asta dar romanii sunt foarte CREDINCIOSI si mai bine merg la biserica odata pe an decat sa faca blocuri sa mearga 365 zile pe an in blocurile alea :)))

    m2_robert spunea...

    eu=ateu. anti biserica. anti iisus. daca ar fi dupa mine...nu sar ma construi deloc. poate sar si darama cateva :-" asa ...vreo cateva sute doar :X.

    oricum...ai dreptate...o sa incep o campanie de daramat biserici . :D cine se baga :X ?

    Bogdi spunea...

    banii ochiul dracului...haide ba laso dracu' da bisericile pe ce se fac pe bilete compostate si coji de samanta??poate lipsa banului e ochiu dracului...popa cand cere bani=ochiu dracului de care zice in slujba, cum e?frumos?NU!!asa ca sa nu mai sustina afirmatia asta de cacat,mazga, morena:))[cine stie cunoaste]...ma nu zic ca nu's bune "besericile" dapai mai rarut ca'i mai dragut;)

    Anonim spunea...

    Va spun eu defapt de ce se construiesc bisericile ... Stiti foarte bine ca pe strada tiganii A.K.A Rromii nu au voie sa jeleasca dupa o "pita" sau "un ban" . Asa ca cine a mers vreodata in viata lui la asa zisele beserici ati vazut ca pe acolo circula Romii ca si cu tramvaiul in disperarea de a primii ceva bani de la omu crestin si milostiv care da bani la tat bou care cere. D'aia fac asa multe beserici. END OF STORY! Z'bye BadBoy OUT!

    Trimiteți un comentariu